Home

Cele mai mari hazarde din lume

Cel mai mare dezastru natural din istorie s-a produs in lunile iulie si august 1931, cand raul Yangtze s-a revarsat si a cauzat mai multe inundatii. Ca rezultat, s-a estimat ca 3,7 milioane de persoane au murit inecate sau in urma unor boli si a foametei. 2. Inundatiile din China, 188 Rating INES: 4. Centrala nucleara Daiichi este printre cele mai mari din lume, cu sase reactoare nucleare. Dupa cutremurul din martie 2011, penele de curent au cauzat oprirea pompelor de racire ale reactoarelor, fapt ce a provocat depasirea nivelului critic de temperatura si ulterior producerea de explozii la patru din cele sase reactoare A fost cel mai distrugator ciclon tropical inregistrat vreodata si unul dintre cele mai mortale dezastre naturale ale timpurilor moderne. Pana la 500.000 de persoane si-au pierdut vietile in timpul furtunii, in principal din cauza valurilor care au inundat insulele din delta raului Gange. Ciclonul Bhola a fost cel de-al saselea si cel mai. Cel mai serios accident nuclear din istoria Statelor Unite ale Americii a survenit pe 28 martie 1979, la centrala Three Mile Island, din apropiere de Harrisburg. Această facilitate a fostă lăudată pentru designul ei eficient și necostisitor, din timpul unei mari crize de energie Cel mai grav accident industrial. Era 2 decembrie 1984, miezul nopţii. Un accident la uzina de pesticide Union Carbide din Bhopal, India, a dus la răspândirea în aer a 45 de tone de izocianat de metil otrăvitor. Mii de oameni au murit în câteva ore

Cu o magnitudine de 9,5 grade, cu epicentrul in Valdivia, Chile, cutremurul din 1960 ramane si la aceasta data cel mai puternic inregistrat vreodata. Doua milioane de oameni au ramas fara locuinte, iar 1.600 de persoane au murit (desi unele surse estimeaza 5.700 de decese) In lume, inundatiile au Ele trebuie sa fie suficient de inalte incat sa poata opri si cele mai mari viituri; - scurtarea cursurilor raurilor prin sectionarea buclelor mari (meandrelor), construind o serie de canale care sa asigure o scurgere directa a apelor. Din componentele climatice, cea mai mare actiune asupra dezvoltarii alunecarii. Bucata mai mare ramasa, aisbergul B-15A , cu o suprafata de circa 3.000 km², a ramas pana in octombrie 2005, cand s-a spart in mai multe aisberguri mai mici, cea mai mare bucata de gheata plutitoare din lume inregistrata vreodata Rusia, Europa - cea mai mare țară din lume Rusia, prin dimensiunea sa, ocupă aproximativ ⅛ din suprafața pământului, iar asta o face cea mai mare țară din lume. Este situată între Europa de Est și Asia de Nord și include 11 zone de timp diferite. De asemenea, capitala Rusiei, Moscova, este unul dintre cele mai mari orașe din lume Bacteriile sunt agenti patogeni cauzatoare de boli, iar unele dintre ele provoaca boli mortale la oameni. In fiecare an, milioane de oameni mor din cauza ace..

Cele mai mari 10 dezastre naturale din istori

In cele din urma, aproximativ 80% din suprafata New Orleans si unele zone din comunitatile vecine au fost inundate, dupa care a durat mai multe saptamani pentru ca pamantul sa apara la vedere. Uraganul a lasat in urma aproximativ 1.800 de morti, ceea ce l-a facut una dintre cele mai mortale furtuni tropicale din SUA Cele mai mari dezastre produse de om în istorie. Explozia de la Cernobîl și scufundarea Titanicului, printre cele mai cunoscute. De Dragoș Tănase , Duminică, 03 noiembrie 2019, 19:00. Lumea a fost zguduită, de-a lungul timpului, de numeroase catastrofe naturale, dar au existat și multe tragedii provocate de om Caldeira este acum unul din cele mai mari lacuri din El Salvador. În 1610 a.Hr. a erupt vulcanul Thera din Marea Egee cu energia câtorva sute de bombe atomice în doar o fracţiune de secundă. Deşi nu avem documente, geologii estimează că ar putea fi vorba de cea mai mare explozie vulcanică la care a fost martoră umanitatea Cele mai groaznice dezastre nucleare din istorie. Efectele de lungă durată ale accidentelor nucleare se pot întinde pe parcursul a mii de ani. De-a lungul anilor au avut loc numeroase dezastre de acest tip, ce au avut efecte catastrofice, culminând cu decesul a mii de oameni, scriu cei de la playtech.ro Iată care au fost cele mai mari catastrofe: 1916 - Accidentul feroviar de la Ciurea Cel mai grav accident feroviar din România a avut loc în data de 31 decembrie 1916, în gara din localitatea Ciurea, la sud de Iaşi, pe calea ferată Bârlad - Iaşi. Sa soldat cu peste 1.000 morţi

Cele mai mari dezastre din secolul trecut au fost considerate cutremurul din provincia Tangshan (China), din 1976, avînd magnitudinea între 7,4 şi 7,8 grade pe scara Richter, care a provocat, printre altele, între 250 000 şi 750 000 de morţi, la fel şi ciclonul însoţit de inundaţii din Bangladesh, din 1970, cu circa 1 000 000 de victi Lacul Nyos din Camerun este considerat a fi cel mai periculos lac din lume, căci a omorât peste 1 700 de oameni, eliminând un nor masiv de dioxid de carbon ce a distrus satele din apropiere. La 21 august 1986, din lac a fost emis un nor masiv de CO2 cu un volum total de 1,2 kilometri pătrați Rusia domină de la distanţă clasamentul celor mai mari ţări din lume, având o suprafaţă aproximativ de trei ori mai mare decât întreg continentul Europei, respectiv 50 state (fără partea europeană a Rusiei). IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul ţărilor cu cele mai întinse suprafeţe.

TOP 10 cele mai mari accidente nucleare - Wall-Stree

Cele mai cumplite dezastre naturale - Descoper

Cele mai dezastruoase accidente nucleare din istori

in cele din urma in intreaga lume. Tacuta pandemie continua si in prezent. In 1991, 300.000 de oameni s-au imbolnavit de holera, iar dintre acestia 4 000 au decedat in urma contractarii bacteriei. SIDA. Aparitia SIDEI in anii '80 a dus la izbucnirea unei pandemii care a facut peste 25 de milioane de victime din 1981 pana in prezent Repartiţia pe mari categorii a evenimentelor catastrofice în lume, în ultimii 35 de ani, indică predominarea celor naturale (66%), restul (34%) fiind de natură antropică. În privinţa numărului de victime, cele mai ucigătoare sunt seismele (cu circa 41% din victime), urmate de inundaţii (30%), cicloni tropicali şi furtuni (14%. Cele mai mari cutremure din ultimii zece ani au avut loc în Japonia, în 1997, care a provocat dispariţia a 3500 de persoane în Kobe; în Turcia, în 1999, când în Izmir au fost 17.000 de victime; în India, în 2001, când au murit 20000 de oameni; în Sumatera, în 2004, când au dispărut 283.106 persoane, şi în Pakistan, în 2005.

Un altfel de document, pe care pu]ini l-au luat in seama, apartine lui Munoz Camargo din provincia Tlaxcala care dateaza din 1580, desi a fost publicat de-abia in 1981.In acest text, Munoz Camargo scrie: Spun ca prima epidemie (cea din 1520) a fost cea mai mare, fiindca a murit multa lume si a doua (din 1545) a fost foarte mare, ca a cuprins. Cele mai puternice cutremure din lume Probabil cele mai catastrofale hazarde naturale, cutremurele, însoţite adesea de tsunami, au provocat sute de milioane de morţi şi pagube materiale de miliarde de dolari şi au schimbat cursul istoriei. (toate propoziţiile încep cu litere mari şi se termină cu semne de punctuaţie, fără. Exista in lume peste 430 de reactoare nucleare utilizate in centrale electrice, cele din Europa Centrala si de Est bazandu-se pe tehnologii depasite, cu un risc ridicat de producere a unor accidente nucleare.Cel mai grav accident nuclear din istorie s-a inregistrat in Ucraina-Cernobal, in 1986.Exploziile nucleare arunca in aer cantitati uriase.

Cea mai mare pădure tropicală din lume, Amazonia este un element esenţial pentru încetinirea fenomenului încălzirii globale. De asemenea, este cămin pentru peste trei milioane de specii de plante şi animale şi aproximativ un milion de băştinaşi. Cele mai bune delicii culinare din crap - 3 retete de la 3 retete delicate de. Discovery Science a realizat un top al celor mai grave dezastre naturale din istorie, top preluat de Realitatea.net. 10. Incendiul din Peshtigo, SUA - 8 octombrie 1871. Putini au auzit despre el, insa incendiul din Peshtigo, Wisconsim este si la aceasta data cel mai mare incendiu inregistrat vreodata in Statele Unite ale Americii In privinta numarului de victime, cele mai ucigatoare sunt seismele (cu circa 41% din victime), urmate de inundatii (30%), cicloni tropicali si furtuni (14%), vulcanism (2%), restul, de 13% din numarul victimelor fiind datorate evenimentelor catastrofice de natura antropica Prunariu: Hazarde naturale mari, generează o cascadă de alte hazarde. print. 0 Prunariu a declarat că Japonia este ţara care are cele mai performante astfel de sisteme: În Oceanul Pacific au fost instalate sisteme de avertizare împotriva tsunami şi au fost puse toate în alertă. Oana Sîrbu a trecut prin cel mai greu an din. 1.Generalitati Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a incercat sa stabileasca o cauzalitate a fenomenelor ce se petrec in lumea inconjuratoare, sa gaseasca solutii si raspunsuri. numarul lor era mai mic de 100. Repartitia pe mari categorii a evenimentelor catastrofice in lume, in ultimii 35 de ani, indica predominarea celor naturale (66.

Fotbalul din Europa a crescut intr-un mod incredibil in ultimii ani. Chelsea si-a permis sa dea 40 de milioane de dolari pe un jucator de doar 21 de ani. Eden Hazard a venit in acest sezon dupa ce a inscris 36 de goluri in 147 de meciuri pentru Lille. Cat valoreaza insa cluburile si care sunt cele mai scumpe echipe din lume La Ciurea, în ianuarie 1917, a fost iadul pe pământ, iadul adevărat în toată grozăvenia lui, aşa cum scrie Elena Emandi într-un volum de memorii din 1919. Cel mai cumplit accident feroviar din istoria României şi, după alte surse, cea mai mare catastrofă de acest fel din lume, în intervalul 1830-1930. Desigur, la vremea respectivă, România era pe punctul de a dispărea de. Cele mai mari bucăți pot ridica în aer întregi regiuni ale muntelui, iar odată ajunse pe pământ, se izbesc în automobile, case și copaci. Cu toate acestea, din punct de vedere științific, bombele vulcanice pot fi și utile, deoarece sunt exemplare proaspete ale materialului vulcanic de la adâncimi mari

Hazarde Naturale. Rezumat : Articolul işi propune să facă o analiză asupra hazardelor naturale,fenomene ce se produc frecvent pe întreaga suprafaţă a Terrei,şi să ofere anumite indicii asupra apariţiei lor.De asemenea,un studiu de caz despre fenomenele din Japonia din martie 2011 ajută mai bine la înţelegerea hazardelor. 1 Compania are peste 12.000 de angajați în birourile sale și se numără printre cei mai populari furnizori de software de cazino din lume. BET365. Este o casă de pariuri renumită din Marea Britanie și face parte din cele mai mari companii de jocuri de noroc, care oferă pariuri pe sport, poker și cazinou Inundatiile din Banat, aprilie-mai 2005 Clasa a VII-a de la scoala din Foeni, satul distrus de ape, a dat ieri teza la Limba si literatura romana. Tema: inundatiile. Inceput, cuprins si incheiere. Din momentul in care au aflat la scoala ca digul s-a rupt si ca apa vine spre ei pana ieri Cele mai mari dezastre provocate de om. Mediul înconjurător a fost victima mai multor atacuri. Unele dintre ele sunt naturale, cum ar fi uraganele și cutremurele. Cu toate acestea, există și acțiuni nefirești făcute de om, precum războaiele, exploziile, scurgerile de substanțe chimice, etc

Cele mai mari catastrofe ecologice din România și din lume

 1. Cu niște urechiușe mari, ochi holbați și cornițe drăguțe, dik dik nu poate să nu trezească dorința de a-l îmbrățișa. El este unul dintre cele mai mici antilope din lume și viețuiește pe peninsula Somali, de regulă evitând oamenii și prădătorii. Olinguito; Foto: commons.wikimedia.or
 2. Cele mai mari tsunami-uri din lume (cronologie 2004-2018) Un tsunami care a lovit Indonezia după o erupţie vulcanică a provocat moartea a cel puţin 168 de persoane, rănirea altor 745, în timp ce 30 de persoane sunt date dispărute, a anunţat, la 23 decembrie 2018, Agenţia naţională de gestionare a catastrofelor, citată de DPA şi AFP
 3. Lista cutremurelor din lume pe ultimele 7 zile, cu magnitudine mai mare de 4 grade pe scara Richter. Localizare pe hartă; Lista regiunilor seismice Flinn-Engdahl (earthquake.usgs.gov/) Protecția Antiseismică în caz de cutremur, 26 aprilie 2009, Jurnalul Naționa

Daunele produse numai de cutremurul din anul 1977 au depășit valoarea de 1,8 miliarde EUR și au lăsat fără locuință peste 35.000 de români. Însă pierderile provocate de inundații în zonele rurale ale țării sunt de 20 de ori mai mari decât cele provocate de activități seismice, comunitățile confruntându-se în ultimii ani cu. Coasta de est a Statelor Unite a fost lovită de giganticul uragan Sandy, iar New Yorkul şi Atlantic City au fost devastate de forţa lui.Iată care sunt o parte din cele mai mari dezastre naturale din trecut, de la cutremure, la vijelii sau inundaţii, într-un top realizat de Discovery.com Cele mai mari dezastre nucleareCele mai mari dezastre nucleareEnergia nucleară este una dintre cele mai ieftine i maișEnergia nucleară este una dintre cele mai ieftine i maișverzi surse de energie din lume. În prezent, aproape 14% dinverzi surse de energie din lume. În prezent, aproape 14% dinelectricitatea mondială provine.

Citeste acum cele mai noi stiri pe topicul hazarde naturale - Stiripesurse.ro Exclusivitati si braking news-uri publicate de jurnalisti cu experienta Si-a construit reputatia de cel mai bun loc din lume pentru freediving, spune el. Este adanc, apa este calda si calma si este la un pas, la propriu, de plaja, oferind cel mai bun mediu pentru. Vard Tulcea construiește cel mai mare iaht din lume. Proiect de 500 de milioane de euro. Va avea 39 de apartamente de lux. www.ziuaconstanta.ro. Potrivit unei postari de pe pagina oficiala de internet, din data de 28 iunie, Vard Tulcea construieste cel mai mare iaht din lume Iată lista celor mai mari 10 companii producătoare de oțel din lume. 1. ArcelorMittal. ArcelorMittal, care operează în peste 60 de țări, are sediul în Avenue de la Liberte, Luxemburg. A fost format în 2006 prin fuziunea Arcelor și Mittal Steel. Compania are 232 000 de angajați și produce 10% din oțelul mondial

Hazarde naturale si antropice in romania - Mai jos o sa aveti mai multe rezultate pentru cautarea Hazarde naturale si antropice in romania. Puteti gasi foarte multe referate accesand categoriile din partea dreapta despre Hazarde naturale si antropice in romania.Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante rezultate pentru cautarea Hazarde naturale si antropice in romania În lume Economie Sport Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai mare festival dedicat artelor spectacolului din România şi printre cele mai importante din lume. Microparticule de plastic în dieta pinguinilor din Antarctica Cu toate că tornadele apar în multe locuri din lume, aceste foarte destructive forţe ale naturii apar mai frecvent în Statele Unite, în perioada primăverii şi a verii. În medie, au loc circa 800 de tornade anual în care îşi pierd viaţa aproximativ 80 de persoane, iar 1500 sunt rănite.Numai 31% din tornadele formate sunt periculoase Geografia Tanzaniei. Geografia Tanzaniei este una dintre cele mai variate și unice din lume; aici se află cel mai înalt vărf din Africa, Masivul Kilimanjaro. Cel mai jos punct al Africii este Lacul Asal (153 m sub nivelul mării) din Djibouti . Nord-estul Tanzaniei este muntos, aici regăsindu-se Muntele Meru, dar și Masivul Kilimanjaro

Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante rezultate pentru cautarea Povestea unui miraj sau o lume inebunita de seceta. Alege cel mai bun referat din aceasta cautare si descarca gratuit. In cazul in care nu gasiti referatul Povestea unui miraj sau o lume inebunita de seceta va rugam sa efectuati o cautare dupa un singur cuvant cheie foto: aliceboboc.wordpress.com. Hazardurile hidrologice se produc cel mai frecvent in regiunile unde raurile au un regim de scurgere variabil, cele mai des intalnite fiind inundatiile. De-a lungul timpului cele mai mari inundatii s-au produs in zona Asiei de S-E, pe cursul inferior al fluviului Gange (cu afluentul sau principal Brahmaputra), in Campia Chinei de Est sau in Statele Unite ale.

Hazarde legate de foc - Mai jos o sa aveti mai multe rezultate pentru cautarea Hazarde legate de foc. Puteti gasi foarte multe referate accesand categoriile din partea dreapta despre Hazarde legate de foc.Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante rezultate pentru cautarea Hazarde legate de foc GENERALITĂŢI: Economia capitalistă mixtă a Spaniei este a douăsprezecea cea mai mare din lume şi venitul pe cap de locuitor se situează în zona celor ale Germaniei şi Franţei. Cu toate acestea, după aproape 15 ani de creştere a PIB-ului peste media europeană, economia Spaniei a început să scadă la sfârşitul anului 2007 şi a. aproximativ 3.5 milioane de hectare, dintre acestea cele mai mari zone flind situate de-a lungul Dunarii si a raurilor principale din Campia Romana, cum ar fi Siret, Buzau, Ialomita, Arges si Olt

vulcan Etna. Ziua de 11 martie poate fi considerata, pe buna dreptate, una dintre cele mai negre din calendar. De-a lungul timpului, la aceasta data au avut lor mai multe hazarde ale naturii. [..] Alte informatii despre: eruptie vulcan , tsunsmi , 11 martie , atentat terorist , catastrofe , cutremur 8.Cea mai rece ar din lume este Rusia. Temperatura medie anual este de -5,5 grade Celsius. 9.S.U.A este ara unde au loc cele mai multe tornade din lume, 800-1200 pe an. 10.Katrina este uraganul care a provocat cele mai mari pagube materiale. Uraganul Katrina s-a înregistrat în Statele din sudul S.U.A. în perioada 25-28 august 2005 Tanislav, D., Costache, Andra, (2007), Geografia hazardelor naturale şi antropice, Edit. Transversal, Târgovişte, 158 p., ISBN 978-973-7798-42- Atunci norul de cenusa rezultat a mai estompat din lumina soarelui timp de 3 zile. Exista marturisiri ale unor ciobani care descriu ca fisurile rezultate le-au inghitit capre si camile. Din cauza altitudinii scazute marea Rosie poate invada zona. Ultima invazie a avut loc in urma cu 30000 de ani Cele mai mari țări din lume. La nivel mondial, după Rusia, TOP 10 cele mai întinse țări din lume sunt următoarele: 2. Canada, cu 9,9 milioane de km². 3. China, 9,59 milioane de km². 4. SUA, 9,52 milioane de km². 5

TOP Cele mai grave 10 dezastre naturale din istoria

Razboaiele sunt cele mai grave hazarde antropogene, care produc pierderi de vieti omenesti, suferinte imense, distrugeri ale obiectelor economice si o accentuata deteriorare a mediului.Conflictele din Vietnam (1960-1975), di Orientul Mijlociu (1980-1988), din Bosnia (1992) si altele au distrus in cateva ore valori pe care omul le-a creat in zeci sau sute de ani.Au fost distruse si incendiate Inca din 1992, pescuitul a fost clasat ca fiind una dintre cele mai periculoase meserii din lume. Pescarii de pe vasele de pescuit se confrunta in mod constant cu intemperiile vremii si alte hazarde legate de: transport, manevrarea capturii, a utilajelor, pericol de inec, alunecare pe punte si altele

HAZARDE - Principalele tipuri de dezastre naturale in

 1. uare a impactului furtunilo
 2. mare interes pentru oamenii de ştiinţă din întreaga lume, studiată atât în cadrul ştiinţelor exacte, cât şi de către ştiinţele socio-umane. Deşi, de regulă, atenţia cercetătorilor se îndreaptă către aspectele cele mai vizibile, mai dramatice al
 3. regulat în regiunile montane din întreaga lume, având un rol însemnat în morfodinamica reliefului, iar în arealele populate, acestea reprezintă hazarde naturale generatoare de Nu trebuie neglijat interesul din ce în ce mai mare pentru practicarea sporturilor de iarnă extreme, climatice erau diferite față de cele din prezent.
 4. De cele mai multe ori, cedarea se produce din cauza cumularii efectelor acestora asupra masei de pamant [2], [3]. Factorii naturali; Factorii naturali pot fi, la randul lor, impartiti in trei mari subcategorii: factorii climato-meteorologici, factorii biotici si factorii mecanici naturali

Video: Hazarde oceanografice - Icebergur

Top 10 Cele Mai Mari țări Din Lume - țări Populate și

 1. În realitate, Altarul are același rol. Catapeteasma mai este numită și iconostas. Este un perete de icoane ce ajută credincioșii la rugăciune, deoarece atenția lor era spre mișcările preotului ce se afla în Altar. Unii erau preocupați mai mult de preot decât de propria rugăciune. În concluzie, femeile nu aveau voie în Altar deoarece acela era locul preotului, care îl aducea pe.
 2. Cheval, S. (2002), Semnificaţia actuală a studiului hazardelor naturale. În Riscul în economia contemporană, Edit. Academica, Galaţi: 118-121. Începutul mileniului al III-lea găseşte omenirea în faţa unui număr considerabil de probleme nerezolvate. Una din cele mai grave, prin efectele imediate şi pe termen lung se leagă de mediul înconjurător
 3. La fel de puternic a fost impactul si in Extremul Orient. Cele mai mari distrugeri au avut loc in China, in bazinele fluviilor Huanhe si Iantzi. In America de Nord, desi padurea a fost bine conservata pana la venirea colonistilor (sec. 18), apoi a suferit cea mai rapida si mai violenta transformare din istoria omenirii
 4. Când sunt suficient de mari, cutremurele pot distruge orașe întregi, dar se produc mai ales în jurul liniilor de avarie. Tsunami : Tsunami pot apărea din cutremure, erupții vulcanice sau explozii sub ocean. Valurile seismice pot zdruncina fundul marin, care deplasează cantități uriașe de apă în ocean
 5. Federația Rusă este statul cu cea mai mare suprafață din lume, teritoriul său ocupând 17,1 milioane de kilometri pătrați. - Aproximativ 30% din teritoriul Federației Ruse se află în Europa, iar restul de 70% se regăsește pe continentul asiatic. - Aproximativ 78% din populație trăiește în partea vestică, europeană, a țării
 6. 4. Scurgere de gaz - Bhopal, India, 1984. Acest dezastru industrial este considerat a fi cel mai mare din lume până la ora actuală. În 1984, în Bhopal, India, peste 2000 de oameni au murit pe parcursul mai multor zile, după ce substanțe chimice otrăvitoare s-au scurs de la o uzină chimică
 7. lume mult mai nepoluante, mai ecologice și mai deschise la schimbări. Dar, în con-dițțile în care cei mai mulți oameni folo-sesc mașina personală pentru a se de-plasa la locul de muncă, cum s-ar putea realiza acest proiect? Răspunsul e simplu: deplasarea cu bicicleta, unul din-tre cele mai nepoluante, dar în acelaș

TOP 10 CELE MAI PERICULOASE BACTERII DIN LUME - YouTub

SRI dezvaluie tipurile de atacuri cibernetice la adresa Romaniei. Riscurile din spaţiul cibernetic s-au situat în anul 2018 la un nivel ridicat, fiind caracterizate prin valori ale impactului şi probabilităţii similare cu cele asociate producerii unor hazarde naturale, conform Buletinului Cyberint, publicat de SRI Însă, atracţiile principale din munţi sunt lăcaşele de cult care constituite o mare parte din patrimoniul cultural al României. În acest sens, ar fi păcat să nu le vizitaţi măcar o dată. Vă propunem să includeţi în itinerariul vostru 10 cele mai frumoase mănăstiri româneşti: Mănăstirea Curtea de Argeş 15 lucruri pe care nu le știai despre Cernobîl. 26 aprilie 1986. Reactorul 4 al centralei nucleare din Cernobîl explodează, cauzând ceea ce Organizația Națiunilor Unite avea să numească mai târziu cel mai mare dezastru ecologic din istoria umanității.. Cernobîl a fost accidentul care, potrivit industriei nucleare, nu se va. Desertul sahara fauna. Sahara, cel mai mare deşert, are o suprafaţă de 8 800 000 km2 (după alte surse 8 400 000 km2 sau 9 065 000 km2) - mai mare decât întreg continentu Sahara cu cele 9.000.000 km² este deşertul cel mai mare de pe Pământ.Ea cuprinde o treime din Africa, aproximativ suprafaţa Statelor Unite ale Americii, sau de 26 ori mai mare decât suprafaţa Germaniei Mai multe seisme au fost înregistrate de-a lungul timpului în Bucureşti, dar cele mai multe mărturii sunt despre cele din 1802, 1940 şi 1977 care au provocat şi cele mai multe victime şi cele mai mari pagube. Cutremurul di 26 octombrie 1802, a avut 7,7 grade pe scara Richter, cu epicentrul în zona Vrancea

Uraganele - HAZARDE SI RISCURI NATURAL

Cel mai important client al firmei este Ministerul Mediului, dar printre beneficiarii serviciilor se mai află Garda Naţională de Mediu, Ministerul Finanţelor, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică - ICMET Craiova, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava şi agenţii judeţene de mediu din. Evaluarea riscurilor la nivel național a demonstrat faptul că în România practic întregul teritoriu național se află sub incidența unuia sau mai multor tipuri de dezastre, fapt ce face ca expunerea populației să fie una dintre cele mai ridicate în Uniunea Europeană (potrivit raportului INFORM din 2019, indicele de risc global GRI corespunzător României este 2.9, cu mult peste. Un blog de Geografie ce ofera informatii despre Bacalaureat geografie,Olimpiada,Hazarde,Știați că..., Turism,Utile Geo knowledge Cele mai mari aglomerații urbane din lume (milioane locuitori, 2011) Jan. 27. Cele mai mari aglomerații urbane din lume (milioane locuitori, 2011 Suprafata totala de teren este de aproximativ 0,44 km patrati iar in raport cu Mallul din Washington, DC, este de numai 0,7 ori mai mare. Este o tara fara iesire la mare si nu are litoral. Nu exista hazarde naturale la Vatican. Este o zona urbana, populatia locului fiind de aproximativ 932 de persoane Cele mai puternice CUTREMURE din lume din ultimul secol - FOTO Cutremurul de 9,5 grade care a avut loc în 1960 în Chile şi cel de 9,2 grade din Alaska din 1964 se numără printre seismele cu cea mai mare magnitudine din secolul al XX-lea, potrivit unei cronologii AFP

Care Sunt Cele Mai Mari Dezastre Produse De Om în Istorie

 1. Qatar este statul cu cel mai scazut risc de dezastre naturale din intreaga lume, ocupand pozitia 173 in clasament. Raportul a desemnat Vanuatu ca fiind tara cu cel mai mare risc de dezastre naturale. Micul stat insular din Oceanul Pacific este lovit frecvent de ciclonuri și este extrem de vulnerabil fata de efectele schimbarilor climatice
 2. vulcanul etna. Ziua de 11 martie poate fi considerata, pe buna dreptate, una dintre cele mai negre din calendar. De-a lungul timpului, la aceasta data au avut lor mai multe hazarde ale naturii. [..] Alte informatii despre: eruptie vulcan , tsunsmi , 11 martie , atentat terorist , catastrofe , cutremur
 3. Mai mult, plopul negru din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, care se apropie de 7,5 m în circumferință, este cel mai înalt arbore din municipiul Cluj-Napoca (peste 40 m), fiind, de asemenea, unul dintre cei mai înalți plopi negrii din lume. Plopul Negru din Parcul Sporti

Cele mai devastatoare erupţii vulcanice din istori

 1. Mai sus, un typo de toata frumusetea (desi, probabil, o greseala din neatentie) ma face sa ma gandesc la ciclul greselilor din care fac parte oualele sau oualelor. Totusi, sa nu fim prea duri; de loc, ne aflam in Libertatea, de fel, ne putem astepta la greseli. iunie 17, 2010 Vicentiu. Categorii: Greșeli Etichete: libertatea
 2. Transportul Lungimea totala a retelei feroviare in Romania reprezentand cele mai insemnate cai pentru transportul de marfa, este de 11.348Km. Din care 3348 sunt electrificati. Reteaua de drumuri publice totalizeasa 72.799Km. din care mai putin de jumatate sunt drumuri asfaltate. Orase Bucuresti, pe malul raului Dambovita este cel mai mare.
 3. Studiile indica in mod clar ca grupurile de persoane care consuma mari cantitati de alimente bogate in Omega-3 au o incidenta mai mica a bolilor inflamatorii. Uleiul de peste e cea mai buna sursa. Daca vrei sa iti schimbi dieta, nu uita ca cele mai bune surse alimentare de acizi grasi Omega-3 sunt somonul, tonul si macroul

Cele mai groaznice dezastre nucleare din istorie Clic

Totodată fluviul propriu'zis i afluenŃii săi dispun de cel mai mare potenŃial hidroenergetic din lume, care se apreciază la 20% din resursele mondiale. Nilul este considerat al doilea fluviu din lume ca lungime, i anume 6671 km, cu o suprafaŃă a bazinului de 2,87 mil km 2 , i un debit mediu de 38000 m 3 /s Considerata unanim ca fiind una dintre cele mai interesante mari din Oceanul Planetar, Marea Neagra a fost cercetata intens, mai ales in ultimii 50 de ani, de specialistii tarilor riverane, precum si de numeroase echipe din care faceau parte oceanografi din Statele Unite, Italia, Franta, Germania, care lucrau in cadrul unor programe internationale in colaborare cu cercetatori din unele tari. In orasele mari, cutremurele sunt cu adevarat distrugatoare. Forte naturale uriase Cutremurul este unul din cele mai distrugatoare fenomene naturale de pe Pamant. Poate provoca distrugeri de zece mii de ori mai mari decat bomba atomica aruncata in 1945 peste Hiroshima.Multe cutremure produc o miscare a solurilor, asemanatoare cu leganatul unui

Dezastrele care au cutremurat România ultimului secol

In medie, unul sau doi vulcani erup in fiecare an 8 din 10 cele mai mari cutremure din Statele Unite au avut loc in Alaska Alaska are una din cele mai mari mine de zinc Alaska contine multe dintre cele mai importante resurse biologice, hidrologice, minerale si de energie ale natiunii si e subiect la o mare varietate de hazarde natural. Domeniile relativ noi spre care se îndreaptä un numär din ce in ce mai mare de geomor- fologi sunt geoarheologia, siturile geomorfologice, geomorfologia reliefului fundurilor ocea- nice, geomorfologia ariilor senzitive la hazarde Rezervatiile biosferei se intind pe suprafete mari si cuprind un complex de ecosisteme terestre si/sau acvatice, lacuri si cursuri: Mediile naturale : 6 kb: 5134 : Mediile naturale Mediile polare ( Acopera cele doua parti ale planetei delimitate de cercurile polare. ( Regiunile polare sunt cele mai reci din lume, pe toata perioada anului 1) Observarea lunii (cele mai mari cantitati de precipitatii?word=cele mai mari cantitati de precipitatii), celeiasi stele dupa un interval de timp de 27 zile, 7 ore.