Home

Acizi oxigenati poliprotici

Care din urmatorii compusi sunt acizi oxigenati poliprotici acid sulfhidric acid sulfu ros acid azotic 2. Care din urmatoarele baze este monoprotica? hiroxid de calciu hidroxid de aluminiu hidroxid de sodiu 3 Un acid monoprotic este un acidul care doneaza numai un proton sau hidrogen atom per moleculă la o soluție apoasă. Acest lucru este în contrast cu acizi capabili de a dona mai mult de un proton sau hidrogen, care sunt numite acizi poliprotici.Acizii poliprotici pot fi în continuare clasificate în funcție de cât de mulți protoni care pot dona (diprotic = 2, triprotic = 3, etc.) ACIZI - Definiţie . Acizii sunt compuşi anorganici formaţi dintr-un radical acid şi unul sau mai mulţi atomi de hidrogen. Exemple: HCl, H 2 S, H 2 SO 4, HNO 3. Proprietatea generală a acizilor este aceea de a ceda ioni de hidrogen. Prin cedarea ionilor de hidrogen, acizii se transformă în radicali acizi Proprietatile compusilor covalenti. Proprietatile compusilor covalenti. Substantele covalente se prezinta sub cele trei stari de agregare. Moleculele gazelor sunt formate din doi atomi, moleculele solide sunt poliatomice, de ex. molecula de sulf este formata din 8 atomi (S8), cea de fosfor din 4 atomi (P4) . q in stare solida, formeaza retele.

Legatura covalent coordinativa se intalneste in ionii Poliatomici (NH4*, H3O*) , unii oxiacizi, acizi oxigenati, cristalohidrati si in combinatii complexe. De exemplu, in reactia amoniacului cu acidul clorhidric se formeaza clorura de amoniu ce contine ionul amoniu, NH,* si ionul clorura An icon used to represent a menu that can be toggled by interacting with this icon Acizii poliprotici conțin mai mult de un atom de hidrogen, care pot fi donați ca protoni atunci când sunt dizolvați într-un mediu apos. Mai exact, dacă dau două protoni, le numim diprotice și, dacă dăm trei protoni, triprotice etc.Hidrogenul sulfurat (H. 2 . S) și H 2 SO 4 sunt acizi diprotici care dau două protoni. Acidul fosforic.

Ca proces chimic reactia de oxidare poate decurge pe mai multe cai : a) Oxidarea completa sau arderea substantelor organice ; se obtin oxizii elementelor componente (CO2,H2O,SO2,NO etc). b) Oxidarea incompleta care conduce la compusi cu functiuni oxigenate (alcoli,aldehide,cetone,acizi etc)

Dau coroana ,urgent ,vă implor!!!Intr-un litru de solutie

  1. Ce este un acid Monoprotic în chimie
  2. Acizi - definiţie şi clasificare - Tecnocerea
  3. Proprietatile compusilor covalenti - rasfoiesc
  4. Memorator Chimie Pentru Clasele 9 1
  5. Full text of programa_analitic
  6. EO
  7. Diferența dintre Monoprotic și poliprotic Acizi 202

Legaturi chimice in compusii organici

Chimie, cls. a VII-a, saptamana a 6-a Acizi Saruri Silvia Girtan

Search options

Video: General